γηροκομειο νοτιων προαστιων

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑ - Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ

Σε μια ήσυχη και καταπράσινη γειτονιά της Γλυφάδας, κοντά στο κολυμβητήριο, σ' ένα χώρο πλήρως ανακαινισμένο, δομημένο βάσει αυστηρών προδιαγραφών, απόλυτα συμβατών με τη νέα νομοθεσία, έχει δημιουργηθεί ένα "ζεστό σπίτι" για κάθε ηλικιωμένο που επιζητά την άνεση, τη γαλήνη και τη φιλική ανθρώπινη παρουσία. Η διευθέτηση και η διακόσμηση των χώρων του "Εκάβη" εκπληρώνουν τις λειτουργικές αλλά και αισθητικές απαιτήσεις των κατοίκων του.

Το κτίριο είναι εξολοκλήρου διαμορφωμένο για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα (με μπαστούνι, περιπατητήρα ή αναπηρικό αμαξίδιο). Διαθέτει ψηφιακό κύκλωμα παρακολούθησης εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, αυτόματη πυρόσβεση, ανελκυστήρα προδιαγραφών ΑΜΕΑ και κεντρική μουσική.

Τα δωμάτια είναι ευρύχωρα, με άπλετο φως και μοντέρνα επίπλωση, εξασφαλίζοντας άνεση και φιλική ατμόσφαιρα. Κάθε δωμάτιο διαθέτει θέρμανση και κλιματισμό, μπαλκόνι με θέα σε κήπο, τηλεφωνική συσκευή καθώς και ειδικές προβλέψεις άνεσης και ασφάλειας με συστήματα προηγμένης τεχνολογίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε το σύστημα έκτακτης κλίσης προς νοσηλευτική στάση, την ειδοποίηση αφύπνισης, την πυρασφάλειας και άλλα. Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα επίπλωσης και διακόσμησης δωματίου με προσωπικά αντικείμενα.

Οι χώροι του Εκάβη Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι φωτεινοί και άνετοι εξασφαλίζοντας ένα δημιουργικό περιβάλλον τόσο για τους ενοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Το ζεστό καθιστικό, η γωνιά T.V και συζήτησης και η πλούσια βιβλιοθήκη, είναι οι χώροι που ο ένοικος μπορεί να περάσει ευχάριστα την ώρα του μαζί με τους επισκέπτες. Ο περιμετρικά διαμορφωμένος κήπος προσφέρεται για περιπάτους, σωματική άσκηση ή ανάπαυση. Το εστιατόριο, ένα προσευχητάρι σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όργανα εκγύμνασης και φυσιοθεραπείας, είναι μερικοί ακόμα χώροι δραστηριοποίησης και συναναστροφής.

Εμφάνιση:
ΧΩΡΟΣ, ΜΑΣ